We gaan naar zandvoort...

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
10105
Dames (min - max)
4
Heren (min - max)
5
Personen
9
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
84
Genre(s)
Blijspel / Klucht
Doelpubliek
Stad / Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
111 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

WE GAAN NAAR ZANDVOORT (DER MEISTERLUGNER)

10105 Klucht in drie bedrijven door Hans Kirchhoff, vertaald door Jim Keulemans, bewerkt door Mimi & Peter van                 Waterschoot van der Gracht, 4 dames, 5 heren

Er zijn mannen die wel eens op stap zouden willen zonder hun vrouw. Zo ook in deze klucht.Twee kerels verzinnen een mooi verhaal, waardoor ze hun vrouwen alleen met vakantie kunnen laten gaan, om daarna zelf flink te gaan boemelen. 

Maar zo makkelijk lukt dat ook weer niet. Ze vallen van de ene moeilijkheid in de andere en de "aartsleugenaar" Paul moet elke keer weer iets verzinnen om hen eruit te redden. Nog een geluk dat aanstaande schoonzoon Karel toneelspeler is. Door voor z'n eigen tweelingzuster te spelen weet hij een paar keer redding te brengen. Dan komt onverwacht schoonmama opdagen. Tot overmaat van ramp komen de vrouwen onverwachts thuis. Karel de toneelspeler tracht de zaak nogmaals te redden. Maar de boemelaars dreigen definitief door de mand te vallen. Paul weet echter op het allerlaatste moment met een meesterlijke manoeuvre het schip toch nog in veilige haven te loodsen.

“Ach vader, lieg niet meer ..." is een echt speelstuk. Een uitdaging voor de oprechte amateur qua tekstbeheersing en timing. Het wemelt van de kluchtige momenten en heeft een heerlijk slot. Een klucht, die een volle zaal kan laten schaterlachen.


Het stuk is een nieuwe bewerking van Ach vader, lieg niet meer (vinknummer 10106/1854)


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!