De sneeuwkoningin

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
22205
Personen
32
Auteur(s)
Vertaler(s)
Categorie
Tweeakter
Aantal blz
68
Genre(s)
Kindertoneel
Doelpubliek
Kinderen (6-12 jaar)
Uitvoerder
Amateurtheater / Lagere school (tot 12 jaar)
Duur (min.)
102 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

DE SNEEUWKONINGIN (THE SNOW QUEEN)

22205 Naar een verhaal van Hans Christiaan Andersen, bewerkt door Ron Nicol, vertaling Wilco de Groot, 32 personen, dubbelrollen mogelijk

De oude trol vertelt aan de trollenklas het verhaal van de sneeuwkoningin. Terwijl hij dit vertelt zien we het verhaal gebeuren. De trollen zorgen ook voor de décorwisselingen. Een trol maakte ooit een toverspiegel. Deze spiegel zorgde er voor, dat alles op de wereld wat mooi was, erg lelijk werd. Toen de spiegel kapot werd gemaakt, vlogen de miljoenen stukjes glas over de wereld. Als je zo’n stukje in je hart zou krijgen, veranderde je hart in een klomp ijs.

Kai en Gerda wonen bij de oma van Gerda. Als Kai op een winterdag de sneeuwkoningin beledigt, schiet zij een stukje van de gebroken spiegel in zijn hart en in zijn oog en ontvoert hem naar haar sneeuwpaleis. Daar vergeet hij door zijn bevroren hart zijn oma en Gerda en moet hij van alle stukjes van de gebroken spiegel een woord zien te puzzelen om uit de klauwen van de sneeuwkoningin te ontsnappen. Gerda gaat hem zoeken. Op haar reis ontmoet ze veel mensen en dieren, die haar allemaal helpen om Kai terug te vinden. Zo komt ze in aanraking met heksen, rovers, een ontzettend belezen en beleefd koninklijk paar, een wilde en een tamme kraai, zich te pletter vervelende soldaten met een echte sergeant en een rendier. Uiteindelijk zijn het de Lapse en de Finse vrouw die haar het laatste stukje van de route wijzen. In het sneeuwpaleis aangekomen moet zij nog strijd leveren met de sneeuwkoningin om Kai vrij te krijgen. Als Kai uiteindelijk ook de oplossing van de puzzel ziet loopt alles af, zoals een sprookje af hoort te lopen en eindigt alles met een warme zomerdans.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!