Bet's bakkerij

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
27008
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
5
Personen
10
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
88
Genre(s)
Blijspel
Doelpubliek
Stad / Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
137 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

BET’S BAKKERIJ

27008 Avondvullend blijspel door Piet Kuyper, 5 dames, 5 heren (5-5 is met dubbelrollen, dus evt. meer spelers mogelijk)

Welk dorp had er vroeger geen bakkerij, kruidenierswinkel of combinatie van beiden. En hoeveel zijn er daar nog van over?

In dit toneelstuk gaan we terug naar 1955. Bet Mol heeft een goed lopende bakkerij die ze samen met broer Piet runt. In die jaren was zo’n winkel het middelpunt in ieder dorp. Niet alleen voor de alledaagse boodschap, maar zeker om op de hoogte te blijven van het sociale wel en wee. We volgen Bet en haar winkel door de jaren heen. Hoe vergaat het haar in 1975. Oei, de supermarkt is in opkomst. Mee gaan met die trend? Had ze het maar gedaan. We noteren 1995, zaken gaan slecht, winkel moet sluiten. Of grijpt ze toch de laatste strohalm. Tien jaar later zien we hoe deze winkel alsnog zijn bestemming heeft gevonden en Bet ook.

Het geheel word aan elkaar gepraat door twee vissers, de ene oud-veldwachter en de ander oud-stroper. Maar hun oude bloed komt weer helemaal tot leven als een onopgeloste politie zaak onverwachts boven water komt waar Bet Mol ooit de dupe van was. En wat heeft “Co Koffer” daar mee van doen? Hoe verging het deze straat venter van vroeger zo door deze jaren heen. Een ding is zeker, hij laat zijn bijnaam, “met Co in de koffer” zeker gelden.

Een avondvullend blijspel met veel authentieke figuren, ouderwetse actie, heerlijke lange onderbroeken lol en lachen tot je buik er van schud. 

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!