Een vrouw van Nie-Vee-Oo

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
28199
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
4
Personen
9
Auteur(s)
Vertaler(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
72
Genre(s)
Blijspel
Doelpubliek
Stad / Volwassenen / Platteland
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
102 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode
EEN VROUW VAN NIE-VEE-OO (MUTTER HAT ALLES IM GRIFF)
28199 Blijspel in drie bedrijven door Erich Koch, bewerkt en vertaald door Ben ten Velde, 
                4/5 dames, 4/5 heren
Louise heeft in de familie de touwtjes stevig in handen. Tenminste, dat denkt ze. Haar dochter Laura moet de adellijke Ferdinand trouwen en Theo, haar zoon, moet dokter worden. Ze vindt zichzelf een vrouw van nie-vee-oo, zoals ze dat zelf uitspreekt. en dat moet ook haar familie uit stralen. Haar tweede dochter Sofie is, naar het schijnt, in Amerika met een rijke Amerikaan getrouwd. Eigenlijk zitten alleen Evert, haar man, die de laatste tijd aan een zeldzame slaapziekte lijdt en oma Gerda, die alles met wodka geneest, haar geluk in de weg. 
Maar Louise heeft buiten de waard gerekend. Laura wil met Berend, een gewone loodgieter, trouwen. Om haar doel te bereiken, moet Berend zich als professor voordoen, Louise smelt helemaal. 
Theo doet in het geheim een koksopleiding en Evert werkt na het verliezen van zijn baan als barkeeper in een nogal twijfelachtige bar en daarnaast nog als ober in de Gouden Leeuw. Geen wonder dat hij slaap tekort komt. 
Als Sofie met Bill, haar man, hoogzwanger uit Amerika komt en oma Gerda er met Ferdinand vandoor gaat, stort haar schijnwereld in. Ze wordt ongewenst oma, Theo blijkt kok te zijn en Laura trouwt met Berend. 
Oma heeft de spaarbankboekjes van Ferdinand gevonden en neemt haar intrek in de vorstensuite. Voor Louise schijnt geen van haar dromen met niveau in vervulling te gaan. Haar man Evert houdt echter toch wel van haar. Maar Bill is er natuurlijk ook nog. Als Louise hoort van zijn maatschappelijke status, komt haar vechtlust weer terug. Laat moeder maar haar gang gaan! 
Dit stuk is in algemien dialect verschenen als Vraog vrouw Wab maor, ook van de hand van Ben ten Velde.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!