De overgeblevene NSB soldaat

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
29947
Dames (min - max)
6
Heren (min - max)
9
Personen
15
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
72
Genre(s)
Blijspel / Tweede Wereldoorlog
Duur (min.)
110 min.
Rechten tariefcode

DE OVERGEBLEVENE NSB SOLDAAT

29947 Blijspel met oorlogs item in vijf bedrijven door Henk Straalman, 6 dames, 9 heren + figuranten

Het stuk begint in de jaren 40 tijdens de 2e wereldoorlog.

Arend, een fanatiek NSB aanhanger heeft in de buurt jongens geronseld om voor Hitler in Duitsland te gaan vechten. Helaas sneuvelen alle jongens behalve Arend. Hij komt gewond in een militair hospitaal te liggen en wordt verliefd op een verpleegster waarmee hij later ook trouwt. In Holland had Arend verkering met Hendrika.

We gaan nu naar de jaren 70;

Arend is boer geworden in Polen en heeft 1 zoon en 3 vrijgezelle dochters. Hendrika heeft in Holland 3 vrijgezelle zonen. Hendrika en Arend hadden in het geheim nog wel eens briefcontact. In Polen is de economie heel slecht, alles op de bon enz. De toekomst voor de vrijgezelle dochters ziet er daarom niet rooskleurig uit. Hendrika heeft 3 vrijgezelle zonen…..dus Hendrika laat de dames uit Polen overkomen en probeert ze aan haar zoons te koppelen. Op zich lukt dat aardig, maar uiteindelijk gaat het toch alle kanten op. 

De jaren 90; 

Hendrika is nu met Derk-Jan 50 jaar getrouwd. Hendrika heeft het moeilijk, want een zoon van hem is in de jaren 70 vertrokken naar Polen om daar bij Arend op de boerderij te helpen. Nadien heeft ze hem nooit weer terug gezien. De Berlijnse muur is gevallen zodat reizen van uit het Oostblok eenvoudiger is geworden. Als verassing komen de verloren zoon en…….Arend ook op het feest. Arend doet dan verslag van zijn verleden, wat de nodige emoties los maakt.


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!