Overlast

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
30072
Dames (min - max)
6 - 7
Heren (min - max)
3 - 4
Personen
10
Auteur(s)
Categorie
Eenakter
Aantal blz
44
Genre(s)
Blijspel
Doelpubliek
Volwassenen
Duur (min.)
60 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

OVERLAST

30072 Actueel, vrolijk en licht surrealistisch eenakter door Ruud van Ling, 6/7 dames, 3/4 heren

Het toneelstuk ‘Overlast’ is een parodie op de televisieprogramma’s De Rijdende Rechter en Mr Frank Visser doet Uitspraak. Het stuk is geschreven tijdens de Coronacrisis van 2020 en kan opgevoerd worden met in achtneming van de anderhalvemeter vereisten, want op het toneel is weinig actie te zien, zie daarvoor ook de televisieprogramma’s.

De gezusters Knijperbak hebben last van hun buren, Jan en Alie Konijnenberg. Er worden twee deskundigen geraadpleegd, een mindfulnessdeskundige en een omgevingsdeskundige, maar waar zij nu precies deskundig in zijn wordt in het stuk niet duidelijk. Voorts zijn er nog een twee buren, een papegaaienfokker en een mevrouw met een hondenbedrijf, waarschijnlijk de enige twee licht normalen in het stuk. Voordat Mr van Vooren (de Vrolijke Verzoener) tot een uitspraak kan komen heeft iedereen het toneel verlaten, dus hoe de uitspraak van de Vrolijke Verzoener ook mag luiden, daarover worden wij niet verder ingelicht.

Aantal vrouwenrollen: zes, aantal mannenrollen drie. De rol van de Vrolijke Verzoener kan door een vrouw of een man gespeeld worden. ‘


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!