Ongeluksvogel!

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32655
Auteur(s)
Aantal blz
266
Boekgenre(s)
Roman / Biografie
Uitgever
Vink/Holland media Uitgeverij

‘Ongeluksvogel’ vertelt indringend en openhartig het verhaal van het gewelddadige huwelijk van de schrijfster.
Verliefd en dolgelukkig met elkaar beginnen Harmen en Anna aan hun gezamenlijk leven. Maar al snel komt Anna er achter dat er een donkere en dominante kant in haar man schuilgaat.
De eerste jaren van hun huwelijk probeert zij zijn negatieve karaktertrekken nog te verklaren en te vergoelijken, maar na de geboorte van hun tweede kind, kan zij zich niet meer aanpassen aan zijn dwingende en steeds agressievere gedrag.
Zij wordt een schim van zichzelf, doodsbang voor het psychische, fysieke en seksuele geweld van haar man en zij realiseert zich dat zij in moet grijpen om zichzelf niet helemaal te verliezen. Maar Harmen is een bekende en geliefde persoonlijkheid, en Anna wordt als een geluksvogel gezien. Haar stille signalen om hulp worden niet begrepen.
Toch worstelt zij zichzelf in een zware en uitputtende strijd los van haar echtgenoot, en bouwt na haar scheiding met succes een nieuw leven op.
Twintig jaar later overlijdt Harmen.
Dan pas stort Anna in. Samen met Wolter, haar levensgezel, moet zij opnieuw de strijd aangaan om haar oude angsten te overwinnen

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!