Het geheime venster

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32695
Personen
4
Auteur(s)
Categorie
Eenakter
Aantal blz
28
Genre(s)
Volwassenen voor kinderen / Nieuwe oogst
Duur (min.)
30 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode
HET GEHEIME VENSTER
32695 Hoorspel door Rob Maaijen, 1 verteller, 2 à 3 helpers
Prins Roland wil voor zijn geliefde prinses Leonore het mooiste paleis van het hele land bouwen. Als bouwplaats wordt de top van een kale heuvel uitgekozen. Maar alles wat overdag gebouwd is, stort ’s nacht weer in. In zijn wanhoop komt prins Roland in contact met de duistere Geest van de Rots. Die belooft voor hem een schitterend paleis te bouwen met wel 100 vensters. Maar één van die vensters zal aan de Geest toebehoren. De prijs voor de bouw is de ziel van de eerste persoon die door dit geheime venster zal kijken. 
De prins gaat akkoord en tekent het contract. In korte tijd verschijnt er inderdaad op de heuvel het mooiste paleis wat men ooit gezien heeft. De jonge geliefden nemen feestelijk hun intrek.
Maar prins Roland is er niet gelukkig: het magische venster trekt hem ’s nachts gevaarlijk aan. Gekweld door spijt stort hij tenslotte zijn hart uit bij Leonore over het contract en het geheime venster. Vol liefde verzint zij een gewaagde list om de vloek te verbreken én het kasteel met zijn bewoners te redden…
Het verhaal is uitgevoerd als een hoorspel voor een publiek als toehoorder. De verteller wordt daarbij ondersteund door enkele assistenten die zorgen voor de bijpassende geluidseffecten. Deze zijn met simpele rekwisieten uit te voeren. Ook het publiek kan bij deze geluidseffecten worden betrokken.
Het spel is gemakkelijk te realiseren met een kleine bezetting (maximaal 4 personen) op elke locatie. 

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!