Het spookt op Ravenstein

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32706
Dames (min - max)
4
Heren (min - max)
6
Personen
10
Auteur(s)
Categorie
Tweeakter
Aantal blz
48
Genre(s)
Kindertoneel / Volwassenen voor kinderen / Nieuwe oogst
Duur (min.)
75 min.
Rechten tariefcode

HET SPOOKT OP RAVENSTEIN

32706       Kindertoneel door Rob Maaijen,

                4 dames/meisjes, 6 jongens/heren + dansers (fig)

Bella van Ravenstein en haar man Koos de Hoop runnen een hotel in het stamslot Ravenstein. De zaken gaan echter slecht: er komen te weinig gasten en er zijn veel onbetaalde rekeningen. Twee snode projectontwikkelaars, Willemijn Woeker en Simon Schraper, willen het kasteel en de landerijen graag overnemen om hun grootse plannen te realiseren. Ze worden echter resoluut de deur gewezen en zinnen op wraak.

De komst van neefje Dirk van Ravenstein zorgt voor een prettige afwisseling.

’s Nachts dwalen in het slot steevast twee spoken rond: de geest van de verdrietige gravin Annabella en de wrede Spaanse officier Don Fernando Alatriste (bijgenaamd Don Diablo).

Op een dag nemen de excentrieke gasten Dorothea en Roderick Van Duitenbergh hun intrek in het hotel. Mevrouw van Duitenbergh laat haar kostbare diamanten halssnoer opbergen in de kluis.

’s Nachts breken Willemijn en Simon in om de boel flink te saboteren. Ze stelen het halssnoer, maar worden betrapt door Don Fernando. Er volgt een wilde strijd om het sieraad in bezit te krijgen. Ook Dorothea en Roderick mengen zich later onverwacht in het gevecht. Het blijft tot het laatste moment spannend wie het dure halssnoer zal veroveren…

Als de rust is weergekeerd ontmoet Dirkje ’s nachts gravin Annabella. Als blijk van vertrouwen geeft ze hem een raadselachtige aanwijzing om de verdwenen zegelring en het verloren familiefortuin op te sporen.

Dirkje slaagt er de volgende ochtend in om de zegelring én de schat te vinden. De financiële zorgen van de familie Van Ravenstein zijn daarmee voorgoed voorbij. Ook de geesten vinden eindelijk hun rust…

“Het spookt op Ravenstein” is een stuk vol actie, spanning en humor. Er is ook de nodige ruimte voor eigen inbreng.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!