Spokenspektakel

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32709
Personen
9
Auteur(s)
Categorie
Avondvullendkort
Aantal blz
48
Genre(s)
Kindertoneel / Volwassenen voor kinderen / Nieuwe oogst
Duur (min.)
70 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode

SPOKENSPEKTAKEL

32709       Kindertoneel door Rob Maaijen,

                7 tot 9 personen

Het Schotse kasteel Duntulm wordt al eeuwen bewoond door 3 geesten van de clan MacDonald. We maken kennis met de kasteelheer en oorlogsheld Fergus, zijn mooie enigszins zwoele vrouw Morgana en hun zachtaardige zoon Duncan.

Het kasteel verkeert in verre staat van verval. Daarom wil de familie het verkopen. De louche projectontwikkelaar Van Zwendel wil het graag voor een zachte prijs in zijn bezit krijgen. Hij is van plan grote stukken van het kasteel te laten slopen en er peperdure appartementen te bouwen.

Samen met de onbetrouwbare familieadvocaat Hamersteen gooit hij het op een akkoordje en wordt de nieuwe eigenaar. Het slopersduo Pieter Plof en Kees Kraak krijgen de opdracht om delen van het kasteel op te blazen. De spoken komen in opstand en na een spannende strijd weten ze de slopers te verjagen. Van Zwendel zint echter op wraak en huurt deskundige spokenjagers in om de geesten uit te roeien: Karel en Arie van der Geest. Zullen de MacDonalds ook dit gevaar af kunnen wenden?...Kan kasteel Duntulm nog worden gered?...

Spokenspektakel is een spannend toneelstuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd met de nodige humor. Het kan door volwassenen voor kinderen worden opgevoerd of door oudere kinderen zélf worden gespeeld (bijvoorbeeld bovenbouwgroepen van het basisonderwijs).

Er is een kleine bezetting nodig (7 tot 9 personen). Het biedt ook mogelijkheden voor grotere groepen door naar inzicht enkele dansacts in te passen.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!