Professor Plofpruik in het land van goud en zand

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32842
Dames (min - max)
4 - 5
Heren (min - max)
5 - 6
Personen
10
Auteur(s)
Categorie
Tweeakter
Aantal blz
52
Genre(s)
Kindertoneel / Sprookjes
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
75 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode
PROFESSOR PLOFPRUIK IN HET LAND VAN GOUD EN ZAND
32842 Kindertoneel door Bart van Eeten,
4 meisjes, 5 jongens, 1 robot
De verstrooide Professor Plofpruik werkt in zijn laboratorium aan allerlei bijzondere uitvindingen. Die werken niet allemaal even goed, hij moet er vaak nog een beetje aan schaven. Zijn assistent is Roborob, een robot die de professor zelf heeft uitgevonden. De laatste uitvinding is een tijdreismachine, die is bijna klaar. Op zekere dag komt zijn nichtje Loesje bij hem op bezoek. Ze heeft een pot bij met een rups erin en ze leert van de professor dat die later zal veranderen in een mooie vlinder. Per ongeluk wordt Loesje met haar rups door de tijdreismachine weg geflitst naar een andere plaats en tijd. Dat blijkt het Land van Goud en Zand te zijn en wel 3000 jaar terug in de tijd. Ze kan niet terugkeren, want de armband die daarvoor nodig is heeft ze niet bij zich. Om Loesje terug te halen zit er maar 1 ding op: de professor en Roborob moeten ook afreizen naar het Land van Goud en Zand.
In het Land van Goud en Zand ontmoeten ze Farao Benni Hassan en zijn bijzondere hulpjes. Ze horen van een oude legende die zegt dat de farao met een prinses zal trouwen die op zekere dag uit zijn piramide tevoorschijn komt. Een gemene tovenares doet alles om dat te voorkomen en wil zelf met de farao trouwen. Als Loesje en haar rups aankomen in het Land van Goud en Zand is de tovenares bang dat die haar plannetje in de war zullen sturen.
Zullen de professor en Roborob Loesje op tijd vinden en weer naar huis brengen? Of steekt de tovenares daar een stokje voor?

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!