Soms een goeie dag

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32861
Dames (min - max)
4
Heren (min - max)
2
Personen
6
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
61
Genre(s)
Blijspel / Thrillerkomedie - komische thriller
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater
Duur (min.)
110 min.
Uitgever
Grosfeld
Rechten tariefcode

Sophia is ziek, ze heeft MS*. De ziekte lijkt steeds meer het leven van Sophia te overschaduwen. Terwijl het lichamelijk langzaam steeds ietsje slechter gaat lijkt Sophia te verdrinken in het feit dat ze ziek is. Langzaam maar zeker wordt ze steeds meer patiënt en steeds minder Sophia. Iedereen in haar omgeving heeft daar last van, maar ook Sophia lijdt hieronder. Op haar verlanglijstje voor haar verjaardag staat dan ook: ‘ik wil weer iets meemaken, ik wil weer iets voelen’.

Aan het eind van haar verjaardagsfeestje beseft ze des te meer dat ze alleen nog maar ziek kan zijn. Alex probeert haar wat op te beuren, maar dat lukt niet echt. Als haar zuster [Gwen] terugkomt [haar vriendin/partner Katja heeft haar op het feest achtergelaten] wordt het er niet meteen beter op. Het opentrekken van een volgende fles wijn lijk de enige ontsnappingsweg, totdat dochter Donja toch nog verschijnt op het ‘feestje’ van haar moeder. Ze introduceert haar nieuwe vriend Barrie. Barrie is een wat vreemde snuiter die meteen een zakelijk voorstel heeft voor Sophia; hij wil de loods van de familie huren om daar een wietplantage te beginnen [medicinale wiet – voor de ‘zieke mensen’]. Na enige dreigementen geeft Sophia groen licht voor de wietplantage en vangt vierduizend euro huur voor de eerste maand.

Het simpele feit dat ze iets illegaals doet en de dreigementen van Barrie heeft weerstaan geeft Sophia een sprankje levenslust terug en ze probeert toenadering te zoeken tot Alex. Helaas lukt het niet allemaal meteen. Alex verzet zich tegen de plannen van Barrie, vraagt meer huur en eindigt met een pistool op het hoofd en liefdesbrieven in de hand van 5 jaar geleden toen hij een relatie had met ene ‘wilde Wendy’. Sophia lijkt op een of andere manier onder de indruk van de houding van haar echtgenoot en het sprankje levenslust wordt een forse dosis. Nogmaals neemt ze haar echtgenoot mee naar de echtelijke sponde.

Helaas verloopt de relatie tussen Sophia en Alex nog niet helemaal zoals ze gehoopt hadden. Dan komt Alex erachter dat er geen wietplantage maar een drugslab [cristal meth] in de loods is opgezet. Barrie komt erachter dat Alex dit weet en is bang dat hij of anderen de politie daarover zal inlichten. Het wordt grimmig. Gwen roept de hulp in van haar vriendin Katja – zij is immers politieagent – maar Katja lijkt nu juist [ook] een verhouding te hebben met Barrie.

Sophia is bang, maar geniet ook van de spanning. In ieder geval maakt ze van alles mee, en voelt nog meer. En stond dat niet op haar verlanglijstje?

Of het allemaal goed komt? U zult het moeten lezen.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!