Kriekenvlaai met whisky

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33264
Auteur(s)
Categorie
Avondvullend
Aantal blz
50
Genre(s)
Blijspel-klucht-komedie samen / Nieuwe oogst Janssens
Doelpubliek
Volwassenen
Uitvoerder
Amateurtheater / Beroepstheater
Duur (min.)
100 min.
Uitgever
Janssens
Rechten tariefcode

KRIEKENVLAAI MET WHISKY

33264        Een blijspel in twee bedrijven door Jo leemans, 5 dames en 4 heren

Jan De Backer, boekhouder in een KMO, overweegt om met pensioen te gaan en wil naar aanleiding daarvan een boek schrijven. Hij noemt het zelf een magisch realistisch werk over “de laatste boekhouder”.

Zijn vrouw Ilse en dochters Ann en Ine vinden het maar niks. Het verhaal is volgens hen weinig opwindend en bovendien geraakt Jan zo geobsedeerd door zijn schrijven dat hij niet door heeft dat zijn vrouw het zwaar heeft op haar job in het Woonzorgcentrum Ballade. Het nakende tuinfeest van het tehuis (met de onvermijdelijke kriekenvlaaien) zorgt hierbij voor extra stress. Maar Jan blijft onvermoeibaar schrijven, twijfelen, schrijven en schrappen en vergeet daarbij wat er in huis leeft (en dat hij op tijd en stond zijn sokken uit de sofa moet verwijderen).

Nog enkele ingrediënten in deze komedie zijn, in chronologische volgorde : een beeld van Franciscus gevonden op de rommelmarkt, een repetitie van Ine’s folkgroep de Strapatsers,  overspannen ezels, twee zakjes drugs, onverwacht bezoek van Broeder David en zijn bulderlach, de beruchte maffia van Rimini, onvoorspelbare Alpaca’s, een ukkepuk, een stevige woordenwisseling tussen Jan en schoonzus “hippie” Melody en bijna een dramatisch maar uiteindelijk toch happy end.

En dat boek van Jan, tja …


Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!