Een penthuis in Parijs

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
30039
Dames (min - max)
8
Heren (min - max)
6
Personen
14
Auteur(s)
Categorie
Musical
Aantal blz
80
Genre(s)
Musical algemeen
Duur (min.)
130 min.
Rechten tariefcode

EEN PENTHUIS IN PARIJS

30039       Een musical in vier delen door Lucy van Rooij,

                8 dames, 6 heren

In deze komische musical vol bekende hits met aangepaste teksten, is niet alles wat het lijkt.

Eerstejaars studente Esther wordt door twee oppervlakkige vriendinnen meegenomen naar een feest in Café Foppe.  Daar is ook oud-schoolgenootje Vera, samen met vrienden Jasper en Gilbèrt. Gilbèrt, een zelfingenomen player, ziet Esther wel zitten. Vera verzekert hem dat hij geen kans maakt; zij kent Esther langer dan vandaag. Een weddenschap is geboren. Het lot lijkt Gilbèrt gunstig gezind. Esther is na drie cocktails stomdronken. Barman Deniz, die ook een oogje op Esther heeft, zorgt voor een taxi naar huis. Gilbèrt ziet zijn kans schoon haar daarbij 'ridderlijk' te vergezellen. Vera heeft intussen enorme spijt van de weddenschap. Zij is eigenlijk verliefd op Gilbèrt. en vraagt twee vriendinnen om hulp om zijn versiertoer te saboteren.

Na de taxirit aangekomen bij Esther thuis blijkt Gilbèrt erg in de smaak te vallen bij haar vader. Haar moeder vertrouwt hem niet erg. Als de volgende ochtend Deniz Esthers verloren mobieltje terug komt brengen, ziet zij in hem een veel geschikter vriendje voor haar dochter. Omdat Esther nog slaapt, raadt zij hem aan later op de dag terug te komen. Dat doet hij, en hij slaagt erin om een afspraakje met Esther te maken. Als hij vertrokken is komt Gilbert ook langs; hij heeft Esthers portemonnee gevonden in de taxi. Ook hij nodigt Esther uit voor een date. Als hij weg is, ziet Esther dat er vijftig euro weg is uit haar portemonnee. Tijdens hun date zegt hij dat de taxichauffeur (Deniz' broer) dat moet hebben gedaan.

De twee weken van de weddenschap zijn bijna verstreken, en Gilbert heeft zijn doel nog niet bereikt, dus Vera verheugt zich al op haar beloning: een romantisch weekendje in het penthuis van Gilberts ouders in Parijs. Jasper helpt haar uit de droom: Gilberts ouders hebben hooguit een tenthuisje in camping het Paradijs op Texel. Vera is woest op Gilbert, net als Deniz, wegens zijn beschuldiging van zijn broer. Als Esther hoort dat zij het onderwerp van een ordinaire weddenschap was is ook zij laaiend en stompt Gilbert keihard in zijn buik. Ze verdwijnt boos, samen met Deniz, haar beste vriendin Kiki en Jasper, om te eten. Vera ontfermt zich uiteindelijk over Gilbert en hij belooft haar een romantisch weekendje in Maastricht, ter compensatie.

 In het restaurant waar Esther, Kiki, Deniz en Jasper hebben gegeten vindt Esther de verloren gewaande vijftig euro in haar broekzak. Jasper is blij dat zijn vriend, hoewel een hartenbreker, geen dief blijkt te zijn.

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!