Oma's aan de macht

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
32707
Dames (min - max)
5
Heren (min - max)
3
Personen
8
Auteur(s)
Aantal blz
48
Genre(s)
Kindertoneel / Volwassenen voor kinderen / Nieuwe oogst
Duur (min.)
75 min.
Rechten tariefcode

OMA’S AAN DE MACHT?

32707       Kindertoneel door Rob Maaijen,

                5 dames, 3 heren

Meestal zijn oma’s lief en zijn ze dol op hun kleinkinderen. Maar deze oma’s wil je liever niet tegenkomen: Pandora Helleveeg, Secretia Eigenheimer en Kenau Naarling. Ze zijn intens gemeen, ze haten de hele wereld en hebben een hartgrondige hekel aan (klein)kinderen.

Het drietal wil een landelijke (misschien wel wereldwijde) opstand van oma’s organiseren om de macht over te nemen. Om aan het benodigde geld te komen bedenken ze een sluw plan. Ze willen Pandora’s kleinzoon Junior Duimkruid ontvoeren. Zijn ouders zijn erg rijk en hebben eigenlijk nooit veel tijd voor hun zoon. Junior is dus een gemakkelijke prooi en kan een flink losgeld opleveren.

De ontvoering slaagt helemaal volgens plan. Even dreigt de plotselinge komst van de pasbenoemde kinderjuffrouw Dora Dartel roet in het eten te strooien…Hoewel het door de ontvoerders nadrukkelijk is verboden, roepen mijnheer en mevrouw Duimkruid toch de hulp in van inspecteur Van Balen.

Zal deze wat excentrieke speurder erin slagen het boosaardige drietal te ontmaskeren? Kan hij de oma-opstand nog tijdig een halt toe te roepen? Komt Junior weer veilig terug? En welke verrassende rol speelt de kinderjuffrouw Dora Dartel?

(“Oma’s aan de macht?” is een stuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd met veel actie. Er kan flink gegriezeld, maar ook veel gelachen worden!

Het is met een bezetting van minimaal 8 spelers en in een eenvoudig huiskamerdecor te realiseren)

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!