Heibel in de speelgoedwinkel

Details van dit toneelstuk

Artikelnummer
33168
Personen
10
Categorie
Tweeakter
Aantal blz
48
Genre(s)
Jeugdtoneel / Kindertoneel / Volwassenen voor kinderen
Doelpubliek
Jeugd (12-16 jaar) / Kinderen (6-12 jaar)
Duur (min.)
70 min.
Uitgever
Vink
Rechten tariefcode
HEIBEL IN DE SPEELGOEDWINKEL
33168 Kindertoneel/Volwassenen voor kinderen door Janine van Doesselaere,
                10/11 personen
(een grappige, actuele voorstelling met muziek en veel interactie met het publiek om hen er ook zo veel mogelijk bij te betrekken. Daarbij zitten er ook wat kleine levenslessen in verwerkt. Alle rollen kunnen zelf ingevuld en gespeeld worden door man/vrouw/X)
Het gaat niet goed met de speelgoedwinkel van Ernesto. Zo slecht zelfs dat hij, met pijn in zijn hart, genoodzaakt is om de winkel te verkopen. 
De verwende Zavera Valentino, die altijd haar hondje Frou-Froutje in haar tas bij zich heeft, krijgt geen zakgeld meer van haar papaatje. Ze vertikt het echter om te gaan werken! Daarom bedenkt ze, samen met haar man, een lumineus plan om wat goudstaven uit de Goudfabriek te stelen. Hiervoor dienen ze echter op een bepaalde manier ’s nachts in de speelgoedwinkel te komen, want de Goudfabriek is gevestigd pal achter de speelgoedwinkel.
Wat niemand weet, is dat na zonsondergang tot zonsopgang de poppen in de speelgoedwinkel tot leven komen, vanwege een mislukte spreuk van de aan geheugenverlieslijdende confetti-gooiende fee, die volgens eigen zeggen geen fee is, maar Faye heet!
De aankleedpop Shelly, knuffelbeer Barrie de Beer, regenboogkleurige Unicorn-boy en Henk de Held in Cape, die uiteindelijk zichzelf kan zijn als Held op Sokken, willen de speelgoedwinkel redden. Zij bedenken het idee om via een grappig filmpje op TikTok geld in te zamelen voor Ernesto. Echter, Zavera komt roet in het eten gooien, dus bedenken ze meteen een list om haar weg te jagen. Dit filmpje gaat viral met bijzondere gevolgen.
Maar daar is ook nog buurman Boris Vis, de directeur van de Goudfabriek. Hij wil zijn fabriek uitbreiden, dus heeft veel interesse in de speelgoedwinkel. 
Ondertussen probeert Postbode Pim, die bevriend is met Ernesto, ook iets te bedenken om de speelgoedwinkel te redden door middel van de Gemeentelijke Activiteitenwedstrijd, gepresenteerd door zijn tweelingbroer Wim. Een knotsgekke wedstrijd, waaraan Ernesto, Zavera en haar man en Boris Vis om ieder hun eigen reden meedoen. O.a. spekjes proppen en een heuse Skippy-ballenrace komen hierbij aan bod. 
Zal uiteindelijk alles goed komen en de speelgoedwinkel gered worden?

Bestel dit stuk

0,00
Rechten aanvragen

Waarom Toneelfonds.be?

Keuze uit een groot aanbod
Bestel gemakkelijk online
Snelle levering
Bestellingen snel bij u bezorgd
Persoonlijke service
Wij staan graag voor u klaar!